OSNOVNA ŠKOLA ABDULVEHAB ILHAMIJA

KALOŠEVIĆ - TEŠANJ

O B A V J E Š T E N J E- Osnovna škola „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević.

13.03.2014

Kategorije :

Datum: 13.03.2014.

Mjesto: Kalošević

 

O B A V J E Š T E N J E

Poštovani,

želimo vas  informisati da će se 7.4.2014. godine u Kaloševiću održati prvi Dječiji bazar učenika Osnovne škole „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević. U ovom dokumentu nalaze se detaljne informacije o ovom događaju. Molimo vas  da ih proslijedite učenicima i zainteresiranim roditeljima.

Očekujemo Vas.

Osnovna škola „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević.

Šta je Dječiji bazar?

Dječiji bazar promoviše razvoj i valorizaciju dječijeg rada, razvijanje preduzetničkog duha, te kod djece razvija humanistički pristup, da nauče da brinu o bližnjima i onima koji su kao mi, a ipak malo drugačiji. Jedan od ciljeva Dječijeg bazara je da izazove mnogo dječijih osmijeha, mnogo lijepih susreta i razgovora, te značajna novčana sredstva  koja mogu biti usmjerena ka poboljšanju uslova rada u školi naših učenika, te učeničkih potreba koje će učenici sami prepoznati ili su prepoznali. Na planiranom  "Dječijem bazaru",  učenici naše škole imati će priliku da prodaju stvari koje su donijeli od svojih kuća i na taj način steknu prva iskustva u zaradi. U izradi dječijih rukotvorina i slatkiša obilato će učestvovati i roditelji naših učenika. Na prodaji će biti igračke, dječija gardaroba, knjige, ali nešto i za odrasle osobe po simboličnim cijenama. Glavni cilj Dječijeg bazara jeste podignuti svijest kod učenika naše škole o važnosti i značaju koje treba da imaju u današnjem društvu, o brizi za školu i samu društvenu sredinu. Bazar  trebamo shvatiti kao izvrsnu priliku da se sastanu i druže učenici i roditelji škole, i da se potiče internacionalnost. Važno nam je da i na ovaj način aktivno potičemo dječije razvojne potencijale i njihovu kreativnost.

Pravila bazara!

Na Dječijem bazaru učestvuju odjeljenja od I do IX razreda. Članove ekipe koja će predstavljati svoj razred na bazaru imenovati će razrednik na času odjeljenske zajednice najkasnije do 21.3.2014. god. Jedno od pravila govori da će razrednik kod biranja članova ekipe obratiti pažnju prije svega na učenje i vladanje učenika, te zalaganju u aktivnostima na pripremi bazara. Drugo pravilo govori o tome da će učenik  isključivo biti na rasploganju odjeljenju iz kojeg dolazi, kombinacija različitih učenika iz razreda, npr. jedan iz sedmog razreda, drugi iz osmog, nije dozvoljena. Ekipu sačinjava  4 - 6 članova koji će na bazaru vršiti prodaju u ime cijelog odjeljenja. Spisak učenika predati u pisanoj formi koordinatoru do 21.03.2014.godine. Ostali učenici koji ne budu u ekipi za prodaju, biti će angažovani u drugim aktivnostima na samom bazaru, te su obavezni doći u školu 7.4.2014.godine u 9h. S obzirom da je održavanje bazara dio zajedničke proslave Dana škole, vrijeme početka održavanja bazara predviđeno je za 11h. Priredba za Dan škole počinje u 10h. Koordinator će zajedno sa razrednicima također imenovati ekipu koja će se brinuti za uređivanje izložbenog prostora bazara.  U slučaju sunčanog vremena, izložbeni prostor bazara biti će izložen u vanjskom krugu škole, a u slučaju kišovitog vremena u prostorijama škole.

Važno: Sva sredstva prikupljena na bazaru biti će na raspologanju isključivo odjeljenjima, te će učenici zajedno sa razrednikom odlučiti u koju svrhu će se taj novac utrošiti.

Kolektiv naše škole se najtoplije zahvaljuje svim roditeljima naših učenika koji su uzeli ućešće u pripremi i organizaciji „Dječijeg bazara“.

 

Lokacija održavanja „Dječijeg bazara“ i datum

Mjesto:   Kalošević|  Adresa: JU O.Š. „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević.

Datum: 07.04.2014. godine | Vrijeme: 11:00h

Napomena: Više informacija će biti  objavljeno na stranici škole: http://www.osaik.com.ba!

Formular za učenike će biti proslijeđen na Email svim razrednicima.

FORMULAR ZA UČENIKE

ODJELJENJE:

 

Ime i prezime 1. učenika

 

Ime i prezime 2. učenika

 

Ime i prezime 3. učenika

 

Ime i prezime 4. učenika

 

Ime i prezime 5. učenika

 

Ime i prezime 6. učenika

 

Razrednik:

 

Email:

 

Formular poslati najkasnije do 21.03. 2014. godine na slijedeću kontakt adresu:

  • Email:

                                                                                                                           

                                                                                                                     Koordinator Dječijeg bazara

                                                                                                                         Agić Muhamed, dipl.inf.